<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
BuurT-Thuis officieel geopend
HAVEN CENTRUM - Wethouder Ben Scholten opende woensdag 19 maart officieel het BuurT-Thuis Jan Steen aan de Haak 36.

Meer dan vijftig nationaliteiten en zo’n honderd bezoekers deden woensdag mee aan de activiteiten met Afrikaanse trommels, Indiase dans en Marokkaanse koek. De openingsexpositie gaf kunstenaars en buurtbewoners de kans om hun talent te laten zien in schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en mozaÔek en textiele werkvormen.

Het BuurT-Thuis Jan Steen, een samenwerkingsverband tussen Kwintes en Stichting Inspiratie Inc is zeven dagen per week open. Het is een ontmoetingsruimte waar persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse contacten opbouwen centraal staan. “Wat een geweldige creativiteit”, zo reageerde wethouder Ben Scholten na het bezoek. “Creativiteit en kunst als middel om mensen, ongeacht leeftijd en achtergronden, met elkaar in contact te brengen.”

Stichting Inspiratie-inc en Kwintes werken samen aan cultuur, community art en integratie: een plek waar iedereen welkom is.

Inspiratie Inc

De Stichting Inspiratie Inc is opgericht door de Nederlandse Sandra Manintveld en de Duits-Soedanese Amal Abbass-Saal. Samen besloten zij dat het hoog tijd werd dat er in Nederland een actieve focus zou komen te liggen op ‘inclusie’. Achtergestelde groepen worden bij de samenleving betrokken door de maatschappij. De projecten van Inspiratie Inc verbinden professionele docenten zoals kunstenaars, ervaren academici en koks met vluchtelingen, migranten, cliŽnten van Kwintes, stagiairs en buurtbewoners.

Meer informatie: www.inspiratie-inc.nl.


Vergroot Foto

Wethouder Ben Scholten trommelde een liedje mee bij de opening van het BuurT-Thuis Jan Steen in hartje Almere Haven. (Foto: aangeleverd)

<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina