<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Landsmeer schoon en groen

Landsmeer - Deborah Schippers plaatste via de Facebook pagina 'Je bent Landsmeerder als…' . Een oproep voor een schoonmaakactie. Deborah geniet al fietsend van de prachtige omgeving rond Landsmeer, maar zij ergert zich aan het zwerfafval dat op veel plaatsen ligt. Vooral het afval, dat naast het fietspad van het Landsmeerderveld richting Amsterdam ligt, stoort haar. Zij maakt zich zorgen over de gevolgen voor de natuur. Het afval, met name plastic, verdwijnt in bodem en het water en komt helaas ook terecht in magen van dieren en vogels.

Een aantal inwoners van Landsmeer, onder wie burgemeester Astrid Nienhuis, heeft aan de oproep gehoor gegeven. Op Paaszaterdag ging men aan de slag om een deel van het fietspad en de dijk tegenover het BP benzinestation schoon te maken. Het was een prachtige middag met een oer-Hollandse wolkenlucht. Er werd enthousiast afval geraapt. De reacties van voorbijgangers waren positief en sommige passanten hielpen spontaan een handje mee. Het resultaat van anderhalf uur werken bestond uit circa tien afvalzakken vol zwerfvuil.

De volgende schoonmaakactie staat zaterdag 18 april van 13.00 tot 15.00 uur gepland. Startpunt hoek Zuideinde/IJdoornlaan, bij het bedrijf Hollandia Steigerverhuur. Trek stevige schoenen of laarzen aan en neem zelf handschoenen mee. Afvalgrijpers en vuilniszakken zijn aanwezig.


Vergroot Foto

Landsmeer schoon en groen. (Foto Gerdien van den Broek)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina