<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Landsmeer wordt steeds groener
Eerste oplaadpalen elektrische auto’s in gebruik genomen
LANDSMEER - Duurzaamheid staat in Landsmeer hoog op de agenda. Zo gebruikt de gemeente alleen groene energie en rijdt de buitendienst in duurzame bedrijfswagens. Ook de bewoners willen verduurzamen en om dit te ondersteunen gaat de gemeente op diverse plekken oplaadpalen voor elektrische auto’s realiseren. Maandag 12 februari werd de eerste laadpaal in Landsmeer officieel in gebruik genomen op de Zuiderzeelaan 62 in de wijk Luijendijk. Aan de Geijenbreek staat de tweede laadpaal en wethouder Nico van Baarsen gaf aan dat er nog een tiental palen in voorbereiding zijn.

Drie jaar geleden deed bewoner Jan Paul Stegeman al een aanvraag bij de gemeente om een oplaadpaal te realiseren. Anderhalf jaar geleden werd er op zijn aanvraag gereageerd met de vraag of hij nog een oplaadpaal wilde. "Ik heb natuurlijk ja gezegd en kan vanaf nu mijn auto elektrisch laden. In een gemeente zo rustiek gelegen tussen het groen van het Twiske en Ilperveld kun je niet anders dan aandacht schenken aan duurzaamheid en groene energie", is hij van mening. Stegeman is daarom dolblij met de door Allegro geplaatste paal die in aanwezigheid van mevrouw Preyer van Allegro en wethouder Nico van Baarsen en bewoner/aanvrager Stegeman door laatstgenoemde in gebruik genomen werd. Wat de bewoner per kilowattuur aan het laden kwijt is, was hem nog niet bekend. Hij gaat ervan uit dat dat bedrag toch niet boven de twintig eurocent, het bedrag dat Amsterdam berekent voor het elektrisch laden, uitkomt.

De gemeente ondersteunt van harte het gebruik van elektrische auto’s. Daarmee wordt zowel de uitstoot van Co2, als het gebruik van fossiele brandstoffen tegen gegaan. De gemeente stimuleert daarom burgers om een oplaadpaal in de buurt van hun woning aan te vragen als niet op eigen erf opgeladen kan worden. Daarnaast geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld, door op logische plekken in de openbare ruimte oplaadplaatsen te creŽren, zoals in de omgeving van het Marktplein en het gemeentehuis. Op die manier wordt Landsmeer steeds groener en het vervoer duurzamer.

Verzoeken voor een laadpaal kunnen ingediend worden bij de firma Allego. Zij bieden de mogelijkheden om auto’s altijd en overal te kunnen laden. Er zijn momenteel aanvragen voor tien oplaadpalen in Landsmeer die binnenkort gerealiseerd gaan worden, de locaties kan men terugvinden op https://openbaarladen.nl/landsmeer/locaties. Een oplaadpunt in de eigen buurt aanvragen kan via: https://openbaarladen.nl/landsmeer. Op de site www.landsmeer.nl 'zoek laadpaal' kan men nog meer informatie verkrijgen.


Vergroot Foto

Jan Paul Stegeman, wethouder Nico van Baarsen en mevrouw Preijer. (Foto: Ria de Boer)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina