<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Koninklijke eer voor zeven Langedijkers
Henk Verbeek geridderd in Orde van Oranje-Nassau
ZUID-SCHARWOUDE - Maar liefst zeven inwoners van Langedijk ontvingen vrijdag 28 april een Koninklijke Onderscheiding. In het gemeentehuis werden de versierselen uitgereikt. Niet alleen familie of bekenden van de gedecoreerden woonden de bijeenkomst bij, ook zo'n zeventig mensen die ooit in de gemeente Langedijk een koninklijke onderscheiding opgespeld hebben gekregen waren van de partij. Daarmee kreeg de jaarlijkse uitreiking ook een reüniesfeertje. Burgemeester Cornelisse reikte de onderscheidingen namens de Koningin uit.

Henk Verbeek (62) uit Zuid-Scharwoude was een van de laureaten. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, als enige in Langedijk dit jaar. Verbeek maakt zich in het bijzonder verdienstelijk voor de promotie van het gebruik van aardgas als voertuigbrandstof. Vanaf 1988 heeft Verbeek in verschillende functies een belangrijke impuls gegeven aan het gebruik de alternatieve autobrandstof in ons land. Hij was hoofd Distributie van het Energiebedrijf Groningen, directeur van Gasbedrijf Velsen en manager van de

afdeling windmolens, warmtepompen, photovoltage en energiescans van Energie Noord West (ENW). Ook was hij consultant bij CNG/NGV European Natural Gas Vehicle Association. Buiten deze hoofdfuncties vervulde hij diverse nevenfuncties op het gebied van alternatieve brandstof en duurzame ontwikkeling.


Vergroot Foto

Henk Verbeek is in zijn nopjes met de koninklijke onderscheiding die hij vrijdag 28 april kreeg opgespeld van burgemeester Cornelisse. (foto Rodi Media/VdV)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina