<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Jubilerend Horizon klaar voor de toekomst
Feestelijk programma samengesteld voor alle betrokkenen
'Grote villa'

BROEK OP LANGEDIJK - Het is 12 februari vijftig jaar geleden dat verzorgingshuis Horizon - toen nog aan de Prins Hendrikkade - werd geopend. De Stichting Horizon is destijds ontstaan op initiatief van verschillende kerken in Broek op Langedijk. Dit jubileum mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom is er een feestprogramma samengesteld waarin veel activiteiten, voornamelijk voor de bewoners van Horizon, zijn georganiseerd. Hoog tijd voor een gesprek over het verleden en over de toekomst van het verzorgingstehuis.

In vijftig jaar tijd kan er veel veranderen. Dat weet ook medewerkster Ada van der Vecht, die al sinds 1987 bij Horizon werkt. ,,De mensen hadden toentertijd geen eigen toilet of douche; dat moest allemaal op de gang gebeuren. Bovendien waren de ruimtes erg smal, ik kon er zelf vaak maar net tussen om de mensen te verzorgen." Een groot verschil was ook dat de bewoners vaak meehielpen in de huishouding van het verzorgingshuis. 's Ochtends schilden ze aardappelen en een van hen hield de tuinen rondom het gebouw netjes op orde. ,,Dat kon toen ook, want de mensen kwamen op veel jongere leeftijd in een verzorgingshuis wonen. Als je 65 was of je partner overleed, dan was het de gewoonste zaak dat je in een tehuis ging. Tegenwoordig blijven de mensen veel langer op zichzelf wonen. De gemiddelde leeftijd bij ons is nu 88 jaar."


Vergroot Foto

Directeur Henk Westerink en Annelies Koedijk (manager Zorg aan Huis) poseren vol trots voor het jubilerende Horizon. (foto Rodi Media/Bertil van Beek)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina