<< Naar Pagina 6 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
'Plezier staat voorop'
Kinderopvang en Sport Servicepunt bundelen krachten
Flexibel

LANGEDIJK - De Stichting Kinderopvang Langedijk (SKL) en Sport Servicepunt Langedijk (SSL) bieden vanaf februari gezamenlijk een sportief programma aan voor de kinderen van vier tot twaalf jaar die gebruik maken van de buitenschoolse opvang. ,,We willen ze op een leuke manier kennis laten maken met sport en spel. Er is geen competatief element. Het gaat ons er vooral om dat de kinderen plezier hebben en elke keer weer iets nieuws krijgen voorgeschoteld", aldus Henk Lustig, sinds kort de directeur van SKL.

Dat de twee organisaties met elkaar om de tafel zijn gaan zitten is eigenlijk heel logisch. SKL wil voor kinderen en hun ouders mr zijn dan een oppas alleen en de woensdagmiddag aantrekkelijker maken en SSL heeft als doel de Langedijker kinderen meer te laten bewegen. En dus bundelden ze de krachten. In de eerste week van februari, om precies te zijn op woensdag de 6e, gaat het project van start. ,,Omdat wij de sportzalen nabij de verschillende opvanglocaties in eigen beheer hebben, kunnen we elke week op een andere plek deze activiteit aanbieden, zodat elke dorpskern een keer aan de beurt komt", vertelt Jrn Job Klaver van SSL.

Flexibel

In het begin zullen alle leeftijdsgroepen nog gezamenlijk een uur bewegen. ,,Maar mocht het een succes worden, dan kunnen we kijken of we het aanbod misschien kunnen splitsen in een uur voor de jongste en een uur voor de oudste kinderen. In februari gaat een pilot van start. Aan de hand van de eerste weken kunnen we het aanbod aanpassen. Daar zijn we heel flexibel in", aldus Lustig. De programma's worden samengesteld door Esmaralde Wokke, vakleerkracht op basisschool De Wijde Veert. ,,De bedoeling is om iedere week nt weer even wat anders aan te bieden, zodat de kinderen met zoveel mogelijk vormen van beweging in aanraking komen. Daarbij wordt uiteraard ook gekeken naar de leeftijd van de kinderen", vertelt Klaver.

Lage drempel

Het sportprogramma valt onder het opvangaanbod van de woensdagmiddag en kost ouders niets extra's. ,,Het enige waar men rekening mee moet houden is dat kinderen die middag sportkleding meenemen naar de opvang. Maar verder willen we de drempel zo laag mogelijk houden", vertelt Lustig. Het belangrijkste voor zowel SKL als SSL is dat de kinderen plezier krijgen in het bewegen. ,,Kinderen vinden het fantastisch om iets nieuws te ontdekken en willen niet elke keer hetzelfde doen. Daarom is het van belang het spannend te houden. Om het leuk te houden laten we het competitie-element weg."

Locaties

Ook kinderen die normaal gesproken op de woensdagmiddag geen gebruikmaken van de opvang, maar wel op andere dagen, mogen meesporten. Tussen 13.30 en 14.30 uur zijn ze dan van harte welkom. De locaties zijn BSO Ziezo (Noord-Scharwoude), BSO De Bontebaai (Oudkarspel), BSO De Krullevaar (Broek op Langedijk) en BSO De Hasselbraam (Sint Pancras). Elke locatie is een keer per vier weken aan de beurt.

Meer weten? Neem dan contact op met Stichting Kinderopvang Langedijk via 0226320208 of met Sport Servicepunt Langedijk via 0226-318042.

<< Naar Pagina 6 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina