<< Naar Pagina 13 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Meer deelnemers dan ooit
Sportweek houdt heel Langedijk bezig
Programma

LANGEDIJK - Sport Servicepunt Langedijk (SSL) organiseert dit jaar voor de zesde keer de Sportweek Langedijk, met ook nu De Jong Reclame als hoofdsponsor. De strijd barst dinsdag 24 augustus los en duurt tot en met zondag 29 augustus. Verschillende verenigingen in de gemeente dragen hun steentje bij. Het sporteve evenement wordt afgesloten met de prijsuitreiking en livemuziek bij handbalvereniging Lacom ‘91 in Noord-Scharwoude.

Ook dit jaar doen weer meer mensen mee aan de Sportweek. Zo zijn er zevenentwintig volwassenen-, vijf jeugd- en zestien kidsteams ingeschreven. In totaal hebben ruim 480 deelnemers zich aangemeld. De winnaars van vorig jaar zullen er alles aan doen om de titel ook dit jaar te bemachtigen. Nieuw dit jaar is de B-poule voor volwassenen: speciaal voor teams voor wie de gezelligheid belangrijker is dan de prestaties. Dat betekent dus dat er een extra titel in de wacht te slepen is tijdens deze Sportweek.

Programma

De Sportweek Langedijk staat garant voor actief bezig zijn, in een gezellige sfeer. Voor volwassenen vinden de activiteiten doordeweeks plaats, in de avonduren vanaf 19.00 uur. De kids en de jeugd binden woensdagmiddag 25 augustus en in het weekeinde de strijd aan om de punten. Dinsdag 24 augustus wordt op het BOL-complex gevolleybald, volleybalvereniging Relay zorgt voor een eerlijke strijd tussen de teams en treedt op als scheidsrechter. Misschien dat zij de deelnemers nog wat kunnen leren. Woensdag 25 augustus gebruiken alle deelnemers hun krachten om de prutrace op het DTS-complex tot een goed einde te brengen. De kids starten om 16.00 uur, de jeugd en volwassenen om 19.00 uur. Hoeveel prut gaan zij dit jaar losmaken in de sloten rondom het terrein? Feit is dat er dit jaar meer door de sloten wordt gelopen dan voorgaande jaren. Daarnaast presenteren de jeugd- en kidsteams zich deze dag met een dans, waarvoor ze beoordeeld worden. Deze beoordeling is van doorslaggevend belang bij een gelijke stand aan het einde van de sportweek

Waterspektakel

Donderdag 26 augustus staat het onderdeel zwemmen op het programma voor de volwassenen. In samenwerking met zwem- en poloclub De Reuring en zwembad De Bever wordt er een waar waterspektakel gemaakt. Vrijdag 27 augustus laten de volwassenen hun danstalent zien bij jeu-de-boulesvereniging Les Mille Īles. Een danspresentatie en daarnaast een test om hun dans- en muziekkennis te tonen zorgen geheid voor hilarische capriolen op het podium. Zaterdag 28 augustus alle deelnemers mee met de alom bekende Langedijker beddenrace. Om 16.00 uur lopen de kids- en jeugdteams in 45 minuten zo veel mogelijk rondes. ‘s Avonds strijden de volwassenenteams om de titel van de dag.

Zondag 29 augustus wordt het festijn afgerond. Alle teams strijden tijdens de zeskamp op het terrein van handbalvereniging Lacom ‘91 om de medailles. Verschillende spelen staan opgesteld. Samenwerken, snelheid, behendigheid en tactiek komen naar voren bij deze ludieke en uitdagende onderdelen. Na afloop worden de prijzen uitgereikt tijdens het ‘Grote Blarenbal’.

Henk Naber

Dit jaar is er op de afsluitende zondag weer een blarenbal voor alle deelnemers, vrijwilligers, supporters en voor iedereen die dit jaar ook maar iets met de Sportweek te maken heeft gehad. Na de zeskamp kan iedereen zijn laatste energie kwijt op de dansvloer, onder het genot van een drankje en een hapje. De muziek wordt tijdens deze feestelijke afsluiting verzorgd door Henk Naber, alom bekend in Langedijk. Hij weet zich altijd moeiteloos aan te passen aan de wensen van de feestende mensen. Het Grote Blarenbal begint rond 16.30 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de teams aan te moedigen. Op iedere locatie is de mogelijkheid voor een drankje en gezellig napraten. Ook wie niet meedoet mag dit evenement eigenlijk niet missen!

Meer weten? Kijk op www.sportweeklangedijk.nl of bel SSL via 0226-343453. Mailen kan ook, naar esther@sportsl.nl.


Vergroot Foto

Tijdens de Sportweek gaat het er vaak fanatiek aan toe. (aangeleverde foto’s)

<< Naar Pagina 13 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina