<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
College in de clinch met raad

ZUID-SCHARWOUDE - De gemoederen liepen maandagavond 27 september hoog op in de gemeenteraad van Langedijk. Met elf tegen tien stemmen overleefden de vier wethouders op het nippertje een motie van wantrouwen. Het college kreeg het verwijt belangrijke informatie over de veelbesproken nieuwbouwwijk Westerdel te hebben achtergehouden.

De mededeling van wethouder Jan Piet Beers, dat Westerdel toch zal worden gebouwd volgens het vorig jaar vastgestelde raadsbesluit, viel niet in goede aarde. Eerder deze maand verkondigde het college namelijk nog dat eerst alleen de oostelijke strook (met hoofdzakelijk goedkopere woningen) zou worden gebouwd, waarna in een later stadium zou kunnen worden besloten om ook de westelijke strook (waar ruimte gereserveerd is voor duurdere woningen) te bebouwen. Tijdens de raadsvergadering bleek echter dat de collegeleden al in augustus op de hoogte waren gesteld van de verstrekkende financiŽle gevolgen van een dergelijk besluit. Projectontwikkelaars zouden immers forse schadeclaims indienen. De oppositiepartijen ontstaken vervolgens in woede. Niet alleen vonden ze dat ze veel te laat op de hoogte waren gesteld van de gevolgen van het besluit, ook het feit dat de coalitiepartijen eerder geÔnformeerd waren dan zij schoot hen in het verkeerde keelgat. Voldoende reden om een motie van wantrouwen in te dienen.

De oppositiepartijen VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie hadden vervolgens geen zin meer om verder te discussiŽren over het collegeprogramma en verlieten de zaal. De coalitiepartijen Kleurrijk Langedijk, Hart voor Langedijk/D66, Dorpsbelang Langedijk en GroenLinks vergaderden vervolgens gewoon verder.

<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina