<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
André en Lieke Nederlands kampioen rolstoeldansen

CUIJK - Tijdens het Holland Dansspektakel in het Noord-Brabantse Cuijk zijn rolstoeldansers Lieke Kauwenberg uit Veldhoven en André Quax uit Oudkarspel Nederlands kampioen Latin geworden. In de categorie ballroom werd een mooie zilveren medaille gewonnen.

Zaterdag 23 april vind het Nederlands kampioenschap ballroomdansen plaats voor de amateurklasse. Er moesten een Engelse wals, een tango, een Weense wals en een quickstep worden gedanst. De wedstrijd maakte deel uit van de World Cup, dus ook buitenlandse paren deden mee. Na een goede voorronde gingen Lieke en haar staande partner André als eerste door naar de halve finale, waarin eveneens goed gepresteerd werd. Alle energie die ze nog overhadden werd gebruikt om ook in de finale optimaal te presteren. Het eindresultaat: zilver!

Zondag 24 april werd het Nederlands kampioenschap Latin gehouden, ook deze wedstrijd maakte deel uit van de World Cup-cyclus. De deelnemers moesten nu de samba, de chachacha, de rumba en de jive laten zien. Lieke en André maakten zich vooraf niet al te veel illusies, want veel tijd om te trainen hadden ze niet gehad. Het advies van hun coach vooraf was dan ook om vooral veel plezier te hebben. Tot hun eigen verbazing plaatsten ze zich met gemak voor de volgende ronden. Omdat ze als enige Nederlandse paar de finalen wisten te bereiken, was meteen al duidelijk dat ze Nederlands kampioen waren geworden. Met een daverende show werden ze in de World Cup uiteindelijk vijfde, maar de Nederlandse titel was de ultieme kroon op een geslaagd seizoen. Met dit resultaat is een flinke stap gezet richting promotie naar de hoogste klasse van Nederland, een mooi doel voor het komende seizoen.


Vergroot Foto

André en Lieke kwamen met twee medailles - een gouden en een zilveren - terug uit Cuijk. (aangeleverde foto)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina