<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Vijf Langedijkers koninklijk onderscheiden
Riet Hart-Dubbeldam

ZUID-SCHARWOUDE - Vijf inwoners van Langedijk ontvingen vrijdag 29 april een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Burgemeester Cornelisse reikte de lintjes namens de koningin uit in het gemeentehuis. Naast familie en vrienden van de gedecoreerden waren voor deze gelegenheid ook oud-gedecoreerden uitgenodigd.

Alle gedecoreerden worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Riet Hart-Dubbeldam

Mevrouw R.L. Hart-Dubbeldam (71) uit Sint Pancras krijgt de onderscheiding voor haar activiteiten op het gebied van welzijn, kerkelijk leven, cultuur en zorg. Zij begon haar vrijwillige activiteiten in de jaren zestig, toen ze werkte op een kibboets in IsraŽl. Vanaf 1972 is zij als vrijwilliger actief in deze regio. Zo is zij al sinds 1975 bestuurslid van het dorpstoneel Sint Pancras, waar ze destijds ook bij de oprichting betrokken was. Ook het Kossen-Leijenfonds en de federatieve protestantse gemeente in Sint Pancras kunnen op haar inzet rekenen. En niet alleen voor bestuurlijk werk, want recentelijk nam ze ook het regisseurschap van de musical 'Saul' op zich.

Jan Kleimeer

De heer J. Kleimeer (64) uit Broek op Langedijk is sinds 2005 voorzitter en sinds 2008 secretaris van het zangkoor Soli Deo Gloria, onderdeel van de Allemanskerk in Oudkarspel. Van dezelfde kerk is hij lid van de kerkenraad. Ook in de jaren zeventig en tachtig was hij actief als kerkelijk vrijwilliger. Zijn activiteiten varieerden van oud-papier ophalen tot lid van de diaconie, barmedewerker en secretaris en voorzitter van de jeugdcentrale van de gereformeerde kerk in Heerhugowaard. Behalve kerkelijk zet hij zich ook in als belangenbehartiger bij de Algemene Christelijke Politievakbond, als vrijwilliger bij SWO (nu WPW), bij verzorgingshuis Horizon en is hij voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van De Laanakker.

Adrie Meijer

De heer A.W.H. Meijer (66) uit Sint Pancras begon vijfendertig jaar geleden zijn vrijwilligersactiviteiten bij sportvereniging Vrone. Ook plaatselijke De Zonnebloem, dorpshuis De Geist en het organisatiecomitť Nazomerfeesten konden in het verleden op zijn inzet rekenen. Momenteel heeft de heer Meijer een bestuursfunctie bij de stichting Oranjeactiviteiten in Sint Pancras. Daarnaast is hij hondentrainer bij de Kinologenclub West-Friesland. In het MCA vervoert de heer Meijer patiŽnten en tijdens uitvaarten en huwelijken in de Regenboogkerk fungeert hij als bedienaar. Voor zijn inzet voor het kerkelijk leven, welzijn, ouderen, politievakbond en zangkoor ontving de heer Meijer zijn Koninklijke onderscheiding.

Theo Steltenpool

De heer T.M. Steltenpool (64) uit Broek op Langedijk heeft zich op een bijzondere wijze ingezet voor het onderwijs, de zorg, de Rotary en voor het cultuur-historisch erfgoed. Bij al zijn vrijwillige werkzaamheden spelen financiŽn een rol. Zo is hij bestuurslid en penningmeester van museum Broeker Veiling en speelde hij een belangrijke rol bij de realisatie van de nieuwbouw daarvan. Ook is hij bestuurslid en secretaris van de stichting De Geestman. Als penningmeester is hij in het verleden actief geweest voor het rooms-katholieke schoolbestuur in Langedijk, voor de stichting bejaardenzorg Sint Joseph en woonzorgcentrum Buitenzorg in Zuid-Scharwoude. Momenteel is hij penningmeester van stichting Geriant in Heerhugowaard, opgericht om geld in te zamelen dat besteed wordt aan mensen met dementie en hun naasten.

Co Wagenaar-Stins

Mevrouw J. Wagenaar-Stins (79) uit Noord-Scharwoude is vijftien jaar lid geweest van het Oranjecomitť Noord-Scharwoude. Vanaf 1980 was zij vijfentwintig jaar lang vrijwilliger bij museum Broeker Veiling. Vanaf 1983 was zij bestuurslid van de stichting Negen Eeuwen Langedijk en in die hoedanigheid kwam zij ook in contact met de Vereniging tot Behoud van het West-Fries Kostuum. Voor deze vereniging heeft zij onder meer kostuumpatronen getekend en kostuums vervaardigd. Sinds 1988 is ze vrijwilliger bij de stichting Welzijn Ouderen (nu Wonen Plus Welzijn).

De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Langedijk. Pianiste Nelleke Stegeman en haar dochters Meike (cello) en Suzanne (viool) uit Sint Pancras verzorgden de muzikale omlijsting.


Vergroot Foto

Burgemeester Hans Cornelisse te midden van de vijf gedecoreerden. (foto Richard Rood)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina