<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
'Niet dromen maar doen'
Derde editie Millennium Middag Markt staat voor de deur
Peloton

ZUID-SCHARWOUDE - Millenniumgemeente Langedijk houdt zaterdag 29 oktober voor de derde maal de Millennium Middag Markt (MMM), een leuk en leerzaam feest voor en door Langedijkers in De Binding. Zangeres Kim de Boer uit Sint Pancras, die beroemd werd door haar indrukwekkende optredens in het tv-programma 'The Voice of Holland', is die zaterdag één van de publiekstrekkers. Samen met burgemeester Hans Cornelisse van Langedijk opent ze het evenement. Kim en de burgemeester hebben een speciale band. Allebei huldigen ze het principe ‘niet dromen maar doen’.

De gemeente Langedijk heeft drie van de acht Millenniumdoelen omarmd: de uitbanning van extreme armoede en honger (1), de realisatie van een duurzamer leefmilieu (2) en de stimulering van eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp (3). De Millennium Middag Markt heeft niet alleen als doel de Langedijkers te informeren over de stand van zaken ten aanzien van deze drie doelen, maar wil hen vooral ook tonen hoe ze zelf hun steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. Met het oog op de derde Millennium Middag Markt heeft de organisatie de banden met het Langedijker bedrijfsleven flink aangehaald. De mogelijkheden om onder het motto ‘Kennis maken. Kennis delen. Samen werken’ op 29 oktober te netwerken, zijn vergroot. Bovendien is er vrijdag 28 oktober een bedrijfssymposium. Het thema hiervan is ‘Lokaal en duurzaam’.

Peloton

De Millennium Middag Markt is er niet alleen om te informeren, maar ook om te amuseren. Karel Balder, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Millenniumgemeente Langedijk: ,,Het wordt een feest voor jong en oud, met een gevarieerd programma waarin volop plaats is voor muziek en dans. Er valt genoeg te beleven." Het Millenniumgevoel begint naar zijn gevoel steeds meer te leven bij de Langedijkers. ,,Men beseft dat het Millennium iets van ons allen is. We willen het peloton groter maken. Nu is er alleen nog een kopgroep, we hopen dat de rest uiteindelijk aan kan sluiten. Onze aanpak is dan ook om initiatieven te stimuleren, zodat mensen zelf aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld met duurzame energie. Onze werkgroep Energie biedt geïnteresseerden ondersteuning en expertise en informeert over subsidiemogelijkheden. De drempel om daadwerkelijk iets te doen proberen we op die manier weg te nemen of anders zo laag mogelijk te houden."

Programma

Zeven werkgroepen vormen samen het Platform van Bewustwording. Dankzij de bijdragen van de werkgroepen en een aantal stichtingen, vormt de Millennium Middag Markt, zaterdag 29 oktober in De Binding, in zekere zin ook een ‘platform van bewustwording’. Het evenement wordt om 10.56 uur (omdat het nog vier jaar is tot 2015) afgetrapt met de opening van de markt. Om 11.30 uur staan burgemeester Hans Cornelisse en Kim de Boer samen op de bühne in de theaterzaal, waar het officiële startsein wordt gegeven. In het leescafé vinden diverse presentaties plaats, waaronder van bedrijven als Pepsico, Solar Electricity Development bv, NHEC en GP Groot. Aan bod komen onder meer de thema’s zonne-energie, duurzaamheid en recycling. Stichting Tim & Kim Village vertelt over een drinkwaterproject in Ethiopië. Doe mee aan de Millennium Venture Competetion, waarbij aanwezigen kans maken op maar liefst € 10.000,-. Aan het einde van de middag, om 16.08 uur (vanwege de acht Millenniumdoelen), worden de namen van de winnaars bekendgemaakt.

Entertainment

Tussen de bedrijven door zorgen Indonesische en Thaise dansers en danseressen voor het entertainment. In elke pauze is er gelegenheid voor koffie en thee. In de gang beneden staan ruim veertig bedrijven en stichtingen die hun activiteiten op het gebied van de Millenniumdoelen presenteren. Marktkramen met presentaties over internationale samenwerking, duurzaam leefmilieu en fairtrade. Sari geeft een modeshow. Ook is er de mogelijkheid tot aura lezen en handmassage. Boven kunnen bezoekers meedoen aan een percussie- of dansworkshop. Voor kinderen is er ook veel te beleven: schminck, millenniumdoelen gooien, kralen rijgen, kleuren, fairtrade suikerspin, spelletjes en een MMM speurtocht. De Millennium Middag Markt is met recht een evenement voor het hele gezin.

Zaterdag 29 oktober vanaf 10.56 uur in De Binding in Zuid-Scharwoude. Kijk voor meer informatie op www.millenniumgemeentelangedijk.com.


Vergroot Foto

Het organisatieteam van de Millennium Middag Markt is er klaar voor. (aangeleverde foto)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina