<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Inschrijving Sportweek Langedijk van start
'We raden het iedereen aan, de sfeer is top'
LANGEDIJK – Sportweek Langedijk beleeft deze zomer haar negende editie. De deelnemers, verdeeld in verschillende categorieën, gaan in de week van 26 augustus tot en met 1 september de sportieve strijd met elkaar aan. Ook dit jaar vindt elke avond een activiteit plaats bij één van de lokale sportverenigingen. Het evenement wordt weer gesponsord door De Jong Reclame. De inschrijving is inmiddels gestart, teams kunnen zich opgeven via www.sportsl.nl.

Turn Totaal Langedijk (TTL) verdedigt dit jaar de titel. "We wonnen vorig jaar, het jaar daarvoor werden we tweede en de twee jaren daarvoor wonnen we de sportweek", vertelt Boy Kuiper van TTL trots. TTL doet al jaren mee met twee teams. "We kijken er echt naar uit. De sfeer is geweldig. Natuurlijk zijn we fanatiek, maar na afloop zijn we samen één grote vriendengroep. Dan sta je met de andere teams gezellig na te praten.Waarom we het de afgelopen jaren zo goed deden tijdens de sportweek? Turnen is een sport waarbij veel aspecten belangrijk zijn; behendigheid, kracht, conditie en uithoudingsvermogen. Turners beschikken over deze kenmerken", aldus Boy. TTL-voorzitter Cees Horio, die zelf ook al jaren meedoet in het TTL-sportweekteam voegt daaraan toe dat ze met heel veel enthousiasme aan de sportweek beginnen. "We hebben er nu al veel zin in, het is echt een top week. Als de sporten bekend zijn, oefenen we vooraf en bereiden we ons voor, dat helpt natuurlijk. Ondanks we tijdens de sporten zelf fanatiek zijn en echt willen winnen, staan ook bij ons sportiviteit en gezelligheid voorop. Een ander ook iets gunnen, na afloop gezellig een drankje doen; dat is minstens zo belangrijk", aldus Cees. Cees hoopt op een groot aantal deelnemers. "We doen al een aantal jaren mee en ik kan het echt iedereen aanraden. Je komt het hele dorp tegen tijdens zo'n week en de combinatie van sporten en de sociale contacten is geweldig."

Inschrijvingen

Sportweek Langedijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen binnen de gemeente. Afgelopen jaar streden ruim 450 deelnemers om een felbegeerde plaats in de Wall of Fame en deden er in totaal 32 teams mee, waarvan vijftien volwassen teams en zeventien jeugdteams. Deelnemers worden ingedeeld in vier verschillende categorieën: De kids (zeven tot en met elf jaar), de jeugd (twaalf tot en met 15 jaar) en de volwassenen A/B (vanaf zestien jaar). Het volledige programma van de De Jong Reclame Sportweek Langedijk 2013 is te vinden op www.sportsl.nl.

Beddenrace oefenloop

In samenwerking met de organisatie van de Langedijker Beddenrace organiseert Sport Servicepunt Langedijk vrijdag 3 mei een Beddenrace-oefenloop. Altijd al eens willen proberen hoe dat nu eigenlijk gaat, zo'n beddenrace of juist geheel ter voorbereiding van de echte beddenrace? Dit is het moment om het te proberen. Tussen 15.00 uur en 20.00 uur starten verschillende de categorieën. Voor deze dag worden bedden beschikbaar gesteld door de beddenrace-organisatie. Inschrijven voor de oefenloop kan tot 26 april via www.sportsl.nl.


Vergroot Foto

Boy Kuiper en Cees Horio van TTL. (Foto: Bertil van Beek / RM)

<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina