<< Naar Pagina 6 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Sportweek Langedijk in volle gang
Zaterdag 31 augustus de grote beddenrace
LANGEDIJK – Sportweek Langedijk trapte maandag 26 augustus af met jeu de boules bij Les Mille Îles in Zuid-Scharwoude. De hele week strijden teams tegen elkaar bij verschillende verenigingen in Langedijk. Zaterdag 31 augustus wordt de grote beddenrace weer gehouden in Noord-Scharwoude, waarbij niet alleen de sportweekteams zich fanatiek inzetten, maar ook andere sportievelingen uit Langedijk en omgeving gaan de strijd met elkaar aan.

“We hebben wéér meer inschrijvingen dan vorig jaar. Dit evenement leeft enorm onder Langedijkers”, geeft Fred Hink van het beddenracecomitié aan. “We hebben noodgedwongen de afgelopen jaren het parcours moeten wijzigen in verband met werkzaamheden rond de Speelweide. Veiligheid staat voorop, en op elk deel van het parcours moeten bedden elkaar kunnen passeren. Ook dit jaar hebben we weer een ander parcours. We kregen verschillende reacties van teleurgestelde buurtbewoners omdat de race dit jaar niet langs hun huis gaat. Dat soort reacties kunnen we alleen maar als een groot compliment zien”, aldus Fred. Het thema van de beddenrace van dit jaar is Lief Langedijk.

Parcours

De bedden worden opgesteld bij partycentrum Concordia. Vanaf daar lopen de racers de Willem de Zwijgerstraat op waar de start en finish plaats vindt. Na twee snelle bochten duiken ze de Louise Colignystraat in en blijven deze volgen tot aan de Juliana van Stolbergstraat, om daar het parcours van vorig jaar weer op te pakken. Deelnemers aan de Sportweek gaan na de Speelweide rechtsaf de Amalia van Solmstraat in, waar dit jaar de wisselzone is.

Het programma start om 15.00 uur met de kids- en de jeugdteams van de sportweek. Dan volgt de steppen- en de dikkebandenrace. Om 19.00 uur verschijnen de beddenracers ten tonele. Na afloop worden de prijswinnaars bij de stier gehuldigd. De prijzen worden de week erna in de café De Schelvis in Zuid-Scharwoude uitgereikt, dan kunnen de deelnemers ook hun rugnummers inleveren.

Activiteiten

De beddenrace is elk jaar een groot evenement waar publiek massaal op de gezelligheid en de sportieve strijd afkomt. Rond het parcours en op de speelweide is van alles te doen. ’s Middags regelt De Koog livemuziek en ’s avonds kunnen toeschouwers genieten van een optreden van de band Reflexx. Daarnaast geeft scouting Langedijk spectaculaire demonstraties met een katapult op de Speelweide. “Alles is geregeld, het is nu alleen nog duimen voor mooi weer.”

Sportgala

De vrijdag vóór de beddenrace wordt het Langedijker Sportgala georganiseerd in Concordia. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente. “Het beddenracecomité heeft dit initiatief opgepakt omdat we vonden dat het er moest komen”, vertelt Fred. “Verenigingen konden zelf iemand nomineren voor de sportverkiezingen. Hier is goed gehoor aan gegeven. Alle genomineerden zijn vrijdag, met familie en vrienden, aanwezig.” Het sportgala is een gezellige avond voor sportbeminnend Langedijk. Kaarten zijn te reserveren via mail@beddenrace.nl.

Programma sportweek

Het programma voor de sportweek ziet er voor de rest van de week als volgt uit: woensdag 28 augustus wordt de altijd spectaculaire prutrace gehouden bij VV DTS te Oudkarspel, vanaf 16.00 uur (kids en Jeugd) en 19.00 uur volwassenen. Donderdag 29 augustus krijgen alle teams een dagje rust. Vrijdag 30 augustus wordt er vanaf 19.00 uur gevolleybald bij csv BOL in Broek op Langedijk, waarna de teams zaterdag 31 augustus hun bed op wielen pakken, om mee te doen aan de beddenrace van Langedijk. De afsluiting is zondag 1 september op de velden bij handbalvereniging LACOM, waar de zeskamp wordt georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.sportsl.nl.


Vergroot Foto

Maandag 26 augustus werd de sportweek afgetrapt met jeu de boules. (Foto: Rodi Media / SH)

<< Naar Pagina 6 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina