<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Sportief Langedijk in actie
De Jong Reclame Sportweek 2014
LANGEDIJK – Sport Servicepunt Langedijk organiseert ook dit jaar weer in samenwerking met verschillende verenigingen uit Langedijk de De Jong Reclame Sportweek Langedijk. In drie categorieŽn strijden volwassen-, jeugd- en kidsteams van maandag 25 tot en met zondag 31 augustus om de eeuwige roem.

Dit jaar hebben 28 teams zich aangemeld, verdeeld over drie verschillende categorieŽn; kids, jeugd en volwassenen. Ruim 284 deelnemers gaan de strijd aan met elkaar en proberen om hun team bovenaan in het klassement te laten eindigen.

Het team Super Stars met Isa, Marit, Jelle, Max, Dyonne, Marije, Rox en Bente is er helemaal klaar voor. Zij zijn dit jaar voor het eerst ingedeeld onder de jeugdteams. Voorgaande jaren deden zij met de kids mee en daar scoorde zij hoge punten. Een beetje spannend vinden ze het wel. “Maar we hebben er vooral heel veel zin in”, vertellen de meiden van dit team enthousiast. “De prutrace was vorig jaar erg leuk. Dat is dit jaar op woensdag bij DTS. We kijken vooraf hoe we het best kunnen springen, welke schoenen en kleren we het best aan kunnen doen en we bespreken onze tactiek.” De prutrace bestaat uit een individueel onderdeel en uit een estafette. “Alleen is het lastiger”, vindt Dyonne. “Dan moet je het helemaal zelf doen.”

Naast de prutrace vraagt ook de beddenrace om de nodige voorbereiding. “Zaterdag wordt de beddenrace gehouden in Noord-Scharwoude. Het wisselen bij de jeugd- en kidsteams ziet er anders uit dan bij de volwassenteams”, legt coach Wendy Kostelijk uit. “Ouders en begeleiders staan klaar bij de wisselzone om de bedden te stoppen zodat er veilig gewisseld kan worden, dit is een trucje die we even vooraf moeten oefenen.”

Programma

De verenigingen nemen een groot deel van de organisatie op zich. Het speelveld, de speelschema’s, de spelregels, de begeleiding en de dagprijsuitreiking worden door de vereniging verzorgt. SSL steunt de verenigingen op de achtergrond en zorgt dat de losse onderdelen samenkomen. Maandag beginnen de volwassenteams met het onderdeel ‘Expeditie de Bever’ bij zwembad De Bever. Dinsdag spelen de volwassen- en kidsteams jeu de boules bij Les Ólles Milles, woensdag wordt de prutrace bij DTS gehouden voor alle teams, donderdag doen de jeugd- en de volwassenteams bij de Fitland XL de Geus het De Geus Sports Event. Vrijdag is het rustdag en het sportgala. Zaterdag wordt de beddenrace gehouden voor alle teams. Zondag wordt de sportweek afgesloten met een zeskamp bij Lacom.

Natuurlijk kunnen de toeschouwers bij deze Sportweek niet ontbreken. Kom naar de sportvelden om de deelnemers aan te moedigen. Kijk voor meer informatie op de website: www.sportsl.nl, of neem contact op Hetty Koppelaar, h.koppelaar@sportsl.nl. Het complete programma is ook te vinden op de website van het Langedijker Nieuwsblad, www.rodi.nl.


Vergroot Foto

Het jeugdteam Super Stars gaat de sportweek vol enthousiasme in. (Foto: Vincent de Vries / RM)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina