<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
‘Wát een talent hebben de kinderen’
Joey Kugelmann trots op ‘De Ontdekkingsreis Plusgroep’
LANGEDIJK – Een groep van vijftien kinderen is half december gestart met een nieuw en veelbelovend concept: De Ontdekkingsreis Plusgroep. Een initiatief van de in Langedijk woonachtige entertainer/Singer-Songwriter Joey Kugelmann. Een keer per week komen de talenten bij elkaar in de Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude om daar hun creatieve vaardigheden te tonen. Deze uitverkorenen zijn tijdens verschillende theateraudities gekozen uit een grote groep kinderen. De overgebleven kinderen behoren sinds vorige maand tot een uitgelezen gezelschap dat hard op weg is om een droom uit te laten komen.

Kugelmann geeft talentvolle kinderen, in de leeftijd van negen tot zestien jaar, een enorme kans om zich volledig te ontplooien op het gebied van theater, musicals, en professionele films. Joey: ‘’Je moet het zo zien dat de Plusgroep een exclusieve club is voor kinderen die worden klaargestoomd voor de entertainmentbranche. Ik ben begonnen met het geven van workshops op basisscholen en middelbare scholen en toen dat een succes werd, is het idee bij me opgekomen om De Ontdekkingsreis Plusgroep in het leven te roepen. Ik wilde graag iets met talentvolle kinderen doen die willen doorgroeien.’’

Bekende acteurs

‘’De kinderen hebben twee uur in de week les en krijgen de kans om in hun zelfgemaakte films samen te werken met bekende acteurs en actrices. Wat is er mooier voor kinderen van acht tot vijftien jaar om een eigen script te schrijven voor theater of film, daarin de rollen te vertolken en met de première in een limousine te worden gereden? En natuurlijk ontbreekt de rode loper niet. Deze groep is er helemaal klaar voor en wil graag samen iets moois neerzetten, waarbij het plezier voorop staat.”

Geen tijdsdruk

Naar alle waarschijnlijkheid vindt in april, voor een klein gezelschap van ouders, opa’s, oma’s broertjes en zusjes, een kleine try out in de Roode Leeuw plaats. ‘’Er bestaat geen tijdsdruk, Alleen als de groep er klaar voor is komt er een optreden. Dat bepalen de deelnemers helemaal zelf”, zegt Joey die razend enthousiast is over ‘zijn’ groep. “Het is genieten. Frank Wentink (RTL Wentink, 21 on Air Brooklyn Nights) is ambassadeur van deze groep en kijkt of hij iets voor bepaalde kinderen kan betekenen. Samen met Marc Forno geeft Wentink de vijftien kinderen alle informatie die ze nodig hebben.” De dansers/danseressen van de Plusgroep krijgen om de zoveel tijd een speciale dansles, die wordt gegeven door een choreograaf van 'Stage Entertainment. Het gaat hier om Marjan Hommes die onder andere verantwoordelijk is voor de kinder-regie van de musical Bodyquard.

Joep Sertons

‘’Het aardige is dat er in de nabije toekomst meerdere Plusgroepen in Nederland ontstaan, zo ook in de studio’s in Aalsmeer. Daar kunnen alle kinderen tussen de negen en zestien jaar oud op auditie komen,’’ weet Kugelmann.Kinderen kunnen zich opgeven voor deze toekomstige audities via info@deplusgroep.nl Er is al een wachtlijst. Ieder halfjaar mag een nieuw gezicht de Plusgroep vergezellen. In februari brengt de bekende acteur Joep Sertons uit de serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ voor het eerst een bezoek aan de jonge talenten. ‘’Daar kijken de meisjes en jongens nu al naar uit. Dit is dé kans voor kinderen die serieus aan de bak willen en een carrière ambiëren in de entertainmentindustrie. Ze krijgen dus twee uur les per week en dit is exclusief de masterclasses van gemiddeld vijf uur eens om de zoveel tijd.. Er is uit de groep al een idee geopperd om een soort Dinnershow te maken. Een meer-gangendiner, drankjes en een show, gemaakt door de kinderen zelf. Fantastisch toch?’’

YouTube en Facebook

Nieuwtjes op de YouTube-pagina. Er zullen in de toekomst films uitkomen waarin kinderen uit de Plusgroep spelen. Het YouTube-kanaal is: De Ontdekkingsreis Plusgroep. Het basis kanaal waarop al veel andere films van De Ontdekkingsreis staan heet: Workshop De Ontdekkingsreis. Belangstellenden kunnen alles volgen op Facebook via: De Ontdekkingsreis Plusgroep. Alle shows/films die de kinderen zullen maken zijn toegankelijk voor iedereen. Via de Facebook-pagina of e-mail kunnen dan de tickets aangeschaft worden. In de zomer van 2016 zal de groep hoogstwaarschijnlijk met het eerste product naar buiten komen.


Vergroot Foto

De talentvolle Plusgroep gaat een spannende toekomst tegemoet.

(Foto's: Maike Deen).

<< Naar Pagina 7 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina