<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Feestelijke AmbachtsKunstmarkt in Oudkarspel
Wilfreda en Mart Pompert stellen voor tiende keer hun erf open
OUDKARSPEL – Wilfreda en haar man Mart namen negen jaar geleden het initiatief om een kunstmarkt op hun erf te organiseren. Het erf rondom het huis aan de Ambachtsdijk meet maar liefst vierduizend vierkante meters. ‘’Er kwamen uiteindelijk dertien deelnemers naar ons toe en onze gedachte was eigenlijk eenmalig. Maar na afloop kregen we mooie en warme reacties en de vraag of er een vervolg zou kunnen komen. Dat gebeurde ook en nu staan we aan de vooravond van de tiende editie: een echt jubileum dus.’’

De tiende editie van de AmbachtsKunstmarkt vindt zondag 12 juni plaats. Op het terrein rondom het huis maken de deelnemers gretig gebruik van de elementen in de tuin. Zo zullen er een paar kraampjes staan, maar ook vinden sommige deelnemers het leuk om hun werk op een strobaal te tonen, of op naast de tractor of zelfs in de nabijheid van de paardenstal, waar de twee paarden van de familie ongetwijfeld op zullen kijken hoeveel mensen er rondlopen. ‘’We hebben een record aantal inschrijvingen, maar liefst 32 deelnemers,’’ meldt Wilfreda.

Familieaangelegenheid

“Het wordt ťťn groot feest. Vorig jaar mochten we zo’n achthonderd bezoekers ontvangen, maar ik denk dat we dit aantal komende zondag gaan overtreffen. Het aardige is dat deze AmbachtsKunstmarkt ook een familieaangelegenheid is. Onze drie zonen en schoondochters helpen mee met de organisatie en daarnaast hebben we mensen voor de catering. De groep vrijwilligers bestaat ongeveer uit twintig personen.’’

Jubileumboekje

De financiŽle hulp van Marieke Neesen van Lief Langedijk stelt de familie Pompert in staat om voor de tiende editie een jubileumboekje te maken. ‘’Daar krijgen alle deelnemers de gelegenheid iets over hun werk te vertellen. We zijn ongelofelijk blij met de steun van Marieke om dit jubileumboek te kunnen realiseren. Ook verheugd zijn we met de aanwezigheid van de inmiddels 82-jarige Oma Bruin. Ze komt met rollator en bakt de heerlijkste appeltaarten. Ook buurvrouw Cathy is voor de tiende keer van de partij en bakt taarten.”

Beeldhouwwerk

De jongste deelnemer is de 24-jarige Ruud van der Fluit. Naast zijn werk in de ouderenzorg is hij een specialist in houtsnijwerk. Ook maakt hij prachtige armbanden en dremelwerk. Hij toont voor de eerste keer zijn werk aan het publiek. De oudste deelnemer is kunstenares Ria Bakker, zij maakt prachtige beelden. Haar beelden zijn abstract en inspiratie haalt ze vaak uit de natuur. ''Wij zijn blij haar weer als deelnemer te mogen begroeten. Erik Kruithof is een ambachtsman in hart en nieren, hij maakt meubels en beeldhouwwerk in hout.'' Erik zegt daarover: “Ik moet een meubel kunnen aaien, met weggewerkte spijkers en zonder splinters, zo glad dat het bijna zacht lijkt.” Uit Soesterberg komt Marjolein Snelder, zij maakt prachtige leren tasjes voor diabetesbenodigdheden. Zij combineert gebruiksgemak met fashion en de tasjes mogen gezien worden.

Laterna Magica

Er is muziek van Laterna Magica. Deze formatie bestaat uit Karin Dijkstra (mezzo-sopraan), Gert Jan van der Kamp (pianobegeleiding) en Marieke van den Houten verbindt de muziek met prachtige verhalen en poŽzie. Een voorproefje van hun voorstelling een Midzomernachtsdroom is te zien en horen op de AmbachtsKunstmarkt. Zij treden op om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Verder is er ook nog live muziek verzorgd door Lady&deVagebond. Dit optreden is om 13.00 uur.


Vergroot Foto

Wilfreda en Mart zijn er helemaal klaar voor.

(Foto's: aangeleverd).

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina