<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Zuurkool Cup bij Vrone in Sint Pancras
‘Het gaat weer een gezellig boel worden’
SINT PANCRAS – De organisatie van de Zuurkool Cup 2016 is dit jaar in handen van voetbalvereniging Vrone. Het toernooi wordt gehouden op 13, 17 en 20 augustus. De andere deelnemers zijn LSVV, DTS en BOL. Op vrijdagavond 19 augustus organiseert Vrone een speciale avond in de grote tent: het Sportcafé. Er wordt aan de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd dat bestemd is voor een goed doel: de Nazomerfeesten Sint Pancras.

Het is ieder jaar weer een al gezelligheid bij de strijd om de Zuurkool Cup. Een keer in de vier organiseert een Langedijker voetbalvereniging het evenement. Vooral financieel gezien kan zo’n evenement de kas flink spekken. ‘’Na afloop van het toernooi vorig jaar bij BOL, hebben alle deelnemers een evaluatiegesprek gehad met de gemeente. Het blijkt toch dat we als organisatie de touwtjes wat strakker aan moeten trekken,’’ aldus Jaap de Vries, voorzitter van de Omniumvereniging Vrone.

Polsbandjes

‘’De gemeente heeft de huisregels wat aangescherpt. Ze vonden dat er vorig jaar te veel incidenten waren. Dat slaat vooral op het alcoholbeleid. Op ons complex komen op de wedstrijden dagen maar liefst acht beveiligers die de boel in de gaten houden. Jongeren onder de achttien mogen geen alcohol nuttigen en we gaan dus met polsbandjes werken. Er komen op de wedstrijdavonden honderden bezoekers op af, waarvan een groot deel jeugd en vaak onder de achttien. Als organisatie zijn we al maanden bezig om alles in goede banen te leiden en het gaat allemaal extra veel geld kosten. Speciaal voor de Zuurkool Cup hebben we de entree van ons complex verlegd naar de Vinkenlaan, tegenover de dorpshuis De Geist. Op het Vrone complex is een grote fietsenstalling aanwezig.’’

Spruitjescup

Naast de selectieteams van Vrone, BOL, LSVV en DTS die om de Zuurkool Cup strijden, zal ook de Spruitjescup worden georganiseerd. De Spruitjescup is voor teams samengesteld uit de D-jeugd en spelen hun wedstrijden om 17.00 uur. ‘’Dus op vrijdagavond 19 augustus in de grote tent hebben we het Sportcafé. We hebben een afspraak met NH1816 dat als wij met bepaalde acties tienduizend euro binnenhalen voor goed doel, dat wij als Vrone hetzelfde bedrag van hen krijgen. Het goede doel is Nazomeren Sint Pancras en het startsein van de acties gebeurt op de eerste avond van de Zuurkool Cup,’’ aldus Jaap de Vries.

Gezonde rivaliteit

‘’We hebben een paar prominenten in ons Sportcafé uitgenodigd. Zo komt oud Cambuurtrainer Henk de Jong en oud-wielrenner Gert Jacobs. Ze gaan leuke anekdotes vertellen. Het wordt een soort voetbal inside. Ik denk dat het gieren en brullen wordt. Vanaf 20.00 uur is het Sportcafé geopend. Tijdens het gehele evenement staat een team van vijftig vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden. Graag aanmelden via: vrijwilligersveld@vrone.nl De avond wordt afgesloten door de band Last Call. De wedstrijden om de Zuurkool Cup is voor alle verenigingen tevens de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Onderling is er een gezonde rivaliteit en de verenigingen gaan goed met elkaar om.’’

Vrone-Bol en DTS-LSVV.

Vrone-LSVV en BOL-DTS.

Vrone-DTS en LSVV-BOL.


Vergroot Foto

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina