<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Langedijker mantelzorgers
NOORD-SCHARWOUDE - Wie langdurig zorgt voor een zieke naaste, is mantelzorger. Dat is een intensieve rol. Mantelzorger en graag meedenken over vormen van ondersteuning? Kom dan op zaterdag 10 september van 13.30 tot 17.30 uur naar het Behouden Huis in Oudkarspel.

Op deze middag worden de mantelzorger tevens verwend met een prachtige, historische rondvaart. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Provincie, gemeente Langedijk en Wonen Plus Welzijn. Houd de media in de gaten voor meer informatie en zet deze datum alvast in de agenda.

Help modus

Mantelzorg overkomt veel mensen wanneer een naaste ineens zorg nodig heeft. Automatisch gaat dan iedereen in de help modus en doet wat nodig is. Maar als de tijd verstrijkt en iedereen weer over tot de orde van de dag gaat, dan kan de behoefte ontstaan aan een luisterend oor. Iemand die even mee meedenkt. Gelukkig staan mantelzorgers er alleen voor en kan iedereen ondersteuning krijgen.

Denk aan praktische hulp, een oppas-vrijwilliger, of iemand die samen kijkt naar een oplossing wat het beste past in de situatie. Ook kunnen belangstellenden terecht voor lotgenotencontact of kan de Mantelzorgmakelaar regeltaken uit handen nemen. Tenslotte kunnen mantelzorgers een beroep doen op een maatje. Voor meer informatie: Telefoon (0226) 318050 of mail naar i.ruijter@wonenpluswelzijn.nl

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina