<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Nacht van de Nacht leuk en leerzaam
BROEK OP LANGEDIJK - De Nacht van de Nacht vindt wederom op zaterdag 27 oktober plaats. Dit landelijke evenement is een initiatief van de provinciale milieufederaties. Die avond en nacht doven veel gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting. Daarmee vragen ze aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing.

Overmatig en onnodig gebruik van licht heeft invloed op mensen, dieren en planten. Tijdens de Nacht van de Nacht overheerst het donker. Daardoor beleef je hoeveel – vaak overbodig – licht je ’s avonds nog ziet. Traditioneel organiseert Millenniumgemeente Langedijk de Nacht van de Nacht bij stichting Veldzorg aan de Dorpsstraat 86 in Langedijk. Daar ervaren de bezoekers dat de nachtelijke uren spannend en leerzaam kunnen zijn. Ze kunnen meedoen aan wandeltochten over de dijk en vaartochten door het Oosterdelgebied. Met behulp van sterrenkijkers geven vrijwilligers van weer- en sterrenkundige vereniging Metius uit Alkmaar een toelichting op het firmament. Ook zijn er verschillende lezingen en voor jonge deelnemers is er een spannend verhaal dat wordt verteld op een donker, verlaten eiland.

Gratis toegang en deelname

De deuren van Veldzorg zijn op zaterdag 27 oktober van 19.00 tot 22.00 uur open, deelname is gratis. Na een korte uitleg starten rond 19.15 uur de eerste buitenactiviteiten: varen en wandelen of een combinatie daarvan. De jeugd kan dan deelnemen aan een vaartocht naar een donker eiland waar een spannend verhaal wordt verteld. Deelname aan de buitenactiviteiten is voor eigen risico. Bovendien moeten de bezoekers rekening houden met het weer. Draag dus stevige schoenen en eventueel warme (regen)kleding en neem ook een zaklantaarn mee. Bij heel slecht weer en onweer vervalt overigens het buitenprogramma. Er zijn dan wel verschillende binnenactiviteiten.


Vergroot Foto

Leuk en leerzame Nacht van de Nacht in Langedijk.

(Foto's: aangeleverd).


Vergroot Foto

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina