<< Naar Pagina 10 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Boekbesprekingen door Ed Koster
Dit keer: Een boek voor Kerst?
De Dikke Vader & Zoon

Boeken zijn zowel leuk om te krijgen als om te geven. Ik selecteerde daarom drie leuke en niet al te dure boeken als eventueel kerstcadeau.

De Dikke Vader & Zoon

In 2000 verscheen De Dikke Vader & Zoon, een bundeling van de 500 allerbeste strips van Peter van Straaten die ooit in Het Parool verschenen. Deze immens populaire strip over een kalende, conservatieve vader en zijn rebelse, progressieve zoon is nu opnieuw uitgebracht. Het boek is uitgebracht in liggend formaat. Als je het openslaat zie je vier bij elkaar horende tekeningen, waarvan de teksten die eronder staan (in schrijfletters) naadloos aansluiten. Een leuk cadeau voor nostalgische ouderen en voor wie Peter van Straaten nog niet kent, hij is van alle tijden. Peter van Straaten – De Dikke Vader & Zoon. ISBN 978-94-6336-026-5, De Harmonie, tweede herziene druk 2017.

Varen met de Jonge Jacob, Lennaert en ik op de Urker kotter 114

Astrid Nijgh-de Backer (1949) was de eerste echtgenote van de befaamde tekstschrijver Lenaert Nijgh. In dit boekje haalt ze herinneringen op aan hun huwelijk en de ‘gelukkigste tijd van haar leven’ op de Urker kotter De jonge Jacob. Twintig vrolijke en soms hilarische verhalen voor de vele fans van Lennaert Nijgh. Astrid Nijgh – Varen met de Jonge Jacob. Lennaert en ik op de Urker kotter 114. ISBN 078-90-5429-465-8. Conserve 2017.

De rare reisgids, Nederland in 99 schandalen

Een gids met een keur aan vrolijke, schandalige, absurde, lachwekkende en soms ook ongemakkelijke schandalen. De auteurs reizen voor hun 99 schande-verhalen het hele land door. Sommige van hun reisprojecten zijn het bezoeken waard, andere slechts het passeren of hooguit alleen het noteren. De verhalen hebben gemeen dat ze het lezen meer dan waard zijn en ze delen een hoog ‘hoe bestaat het!’- gehalte. Korné Versluis & Willem Koert – De rare reisgids. Nederland in 99 schandalen. ISBN 978-94-6319-071-8, Uitgeverij Scriptum 2017. Deze boekbespreking is mede mogelijk gemaakt door: www.leeskost.nl


Vergroot Foto

Ed Koster. (Foto: aangeleverd)


Vergroot Foto

<< Naar Pagina 10 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina