<< Naar Pagina 13 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Helma Loomans wint RYLA Westfriesland 2011
HOORN - In het kantoor van IntermarisHoeksteen vond afgelopen weekend de RYLA Westfriesland 2011 plaats. De Rotary Youth Leadership Award is een managementgame met dilemma’s op het snijvlak van zakelijke en ethische onderwerpen. Het wordt door Rotary in verschillende landen over de hele wereld georganiseerd, dit jaar ook in West-Friesland.

Aan de hand van een fictieve case bonden 28 young professionals in zes teams de strijd met elkaar aan om te bepalen wie in oktober naar Amerika wordt uitgezonden naar de internationale Rotary-conventie over RYLA. Deelnemers moesten zich staande houden in rollenspelen, knopen doorhakken in lastige dilemma's en zich redden uit ontregelende incidenten. Rode draad van de casus was de dreigende sluiting van de Nederlandse vestiging van het fictieve bedrijf Proseeds, wegens te hoge loonkosten en locatiekosten. De teams moesten een plan van aanpak presenteren waarmee de vestiging financieel succesvol in Nederland kan voortbestaan.

Na twee intensieve dagen kreeg het team van Joost Kroeb, Mahesh Ramgoelam, Helma Loomans en Wouter Hogeland de beste beoordeling. Individueel scoorde Helma Loomans de hoogste cijfers; zij mag in oktober op reis naar Amerika en fungeert een jaar lang als ambassadrice van de Rotary Youth Leadership Award. De RYLA Westfriesland werd georganiseerd door alle zeven Westfriese Rotaryclubs (Enkhuizen, Drechterland, Medemblik, Medemblik/Koggenland en drie clubs uit hoorn). De rollenspelers werden getraind door Frederik de Groot en ook de beoordeling en begeleiding van de kandidaten gebeurden op professionele wijze. De mentoren werden getraind door Martha Jong van Jobtraining. Naast de inzet van zo’n vijftig vrijwilligers van de Rotary ontving de organisatie ook veel steun van IntermarisHoeksteen, Syngenta en Seed Valley.


Vergroot Foto

De winnaars van RYLA Westfriesland 2011 met van links naar rechts: Joost Kroeb, Helma Loomans, Wouter Hogeland en Mahesh Ramgoelam. (Foto: aangeleverd)

<< Naar Pagina 13 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina