<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Rens snelste zwemmer van Nederland
REGIO - In het 50-meter wedstrijdbad van Dordrecht werd op zondag 1 juli de jaargangfinale gezwommen. Dit kampioenschap wordt als officieus Nederlands kampioenschap gezien voor zwemmers tot en met een leeftijd van 12 jaar. Rens Noordover, zwemmer van de Kennemer Zwemclub uit Beverwijk, is met deze finale Nederlands kampioen geworden op de 100 meter vrije slag in zijn leeftijdsklasse van 10 jaar.

De sprinter van KZC heeft eerder in februari deze titel behaald op dezelfde afstand, maar dan op korte baan (25-meter bad). De opdracht van trainer Paul Martens was om met behoud van de juiste zwemtechniek hard van start te gaan en de laatste 25 meter voluit te zwemmen. Aan deze opdracht heeft Rens zich gehouden. Met een verschil van 77 honderdsten wist hij nummer twee bij de eindplaat voor te blijven.

Naast deze eerste plaats werden de volgende top tien-noteringen gezwommen: Feico de Jonge vierde op de 100 meter rugslag en vijfde op de 200 meter wisselslag, Maya Petroutsos achtste op de 400 meter vrije slag en tiende op de 100 meter vrije slag, Bram Loots achtste op de 100 meter rugslag en negende met de 100 meter vrije slag, Bram Oudendijk tiende op de 100 meter rugslag. Rens werd ook nog zevende op de 100 meter schoolslag en tiende op de 50 meter vlinderslag.


Vergroot Foto

Rens Noordover van Kennemer Zwemclub (midden) is de trotse winnaar op de 100 meter vrij. (foto aangeleverd)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina