<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
'Hoofd leeg lopen en ruimte maken voor ideeŽn'
Afscheid van de wethouders Beentjes en Frowijn van Heemskerk
HEEMSKERK - De installatie van de nieuwe wethouders in Heemskerk, twee weken geleden, luidde ook het afscheid in van twee vertrekkende bestuurders: Cees Beentjes en Frank Frowijn. Vorige week donderdag nam de gemeente Heemskerk officieel afscheid van beide heren tijdens een druk bezochte receptie in het gemeentehuis.

Liever waren ze allebei nog wat langer aangebleven, maar het liep allemaal anders. Voor Cees Beentjes (PvdA) houdt het vertrek verband met het feit dat zijn partij geen deel uitmaakt van de nieuwe coalitie. Na acht jaar raadslid te zijn geweest, was hij vervolgens acht jaar wethouder. Zestien jaar lang was hij dus betrokken bij het gemeentebestuur en wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet. Eerst wandelt hij binnenkort naar ‘het eind van de wereld’, hij heeft besloten de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te gaan lopen. “Mijn hoofd leeg lopen en ruimte maken voor nieuwe ideeŽn en ontwikkelingen”, omschreef hij het zelf. Burgemeester Mieke Baltus roemde onder meer zijn inzet voor de decentralisaties vanuit de landelijke overheid, fractievoorzitter Eus Hes typeerde Beentjes als bescheiden en betrouwbaar, een wethouder die de menselijke maat altijd voorop stelde.

Voor Frank Frowijn (CDA) komt het afscheid na vier jaar wethouderschap. Zijn fractie koos ervoor om Krijn Rijke voor te dragen als nieuwe wethouder en Frowijn trekt zich daarom nu terug uit de politiek en gaat verder met zijn eigen bedrijf FF Advies, een adviesbureau op het gebied van stedenbouwkundige vraagstukken. Baltus prees hem om zijn enthousiasme en zijn ‘vol aan de bak’ mentaliteit. Fractievoorzitter John van Nimwegen memoreerde de grote betrokkenheid van Frowijn bij het werk van de partij. Frowijn bood vier jaar geleden aan om mee te helpen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma: “Je hebt me toen voor alle valkuilen behoed”, concludeerde hij. Zelf noemde Frowijn Heemskerk de meest aantrekkelijke gemeente waar hij ooit heeft gewerkt. Hij prees de betrokkenheid van de ambtelijke organisatie.


Vergroot Foto

Burgemeester Mieke Baltus, ze overhandigt bloemen aan Cees Beentjes, achter hem Frank Frowijn. (Foto: Leo Tillmans)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina