<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Vliegeren, pirouettes...en zilver voor DSS
Club uit Heemskerk presteert sterk tijdens NK Beach Handball
HEEMSKERK - In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 juli mocht DSS Handbal uit Heemskerk met maar liefst vier teams starten op het NK Beach Handball te Biddinghuizen. Twee dagen lang werd er gestreden om de landstitel in de diverse klassen. Twee dagen sportbeleving op de velden langs het strand aan het Veluwemeer in Biddinghuizen lieten zien hoe snel deze variant van handbal groeit en hoe mooi en dynamisch de sport is. Op sensationele wijze proberen de handballers de prachtigste doelpunten te maken door middel van pirouttes en vliegertjes. De dames C1 van DSS waren met een tweede plek bijzonder succesvol.

Onder leiding van Natasja de Vries en Marieke Kalverda heeft een team van beachtrainers dit seizoen bevlogen training gegeven aan de jeugd van DSS. En dat liet zich dat weekend uitbetalen. De meisjes C1 hadden zich, na een mindere zaterdag, volledig herpakt en op zondagochtend werd ZAP uit Breezand verslagen, een hele mooie prestatie. De halve finale tegen Voorwaarts uit Twello werd na een spannende strijd ook gewonnen zodat de DC1 mocht gaan strijden om de landstitel. VZV uit ’t Veld bleek een maatje te groot, zij zijn de terechte landskampioen in bij C-jeugd. DSS C1 mag heel trots zijn op de behaalde tweede plaats.

De andere teams hebben met mooie vliegertjes, pirouettes en tactisch spel zeker laten zien wat zij in huis hebben. De meisjes D1 zijn op een 7e plaats geŽindigd, de dames A1 zijn 5e geworden. De dames C2 hebben naast een hele mooie 7e plek de FairPlay cup mee naar Heemskerk genomen.

Deelname aan het Nederlands kampioenschap laat zien dat DSS Handbal het beachhandball heeft omarmd. Een landelijke trend die is ingezet om op langere termijn het veldhandbal voorbij te streven. Want de mogelijkheden van zand zijn zoveel talrijker en aantrekkelijker dan de gevaren op asfalt. Dit wordt in grote delen van Noord-Holland en de rest van Nederland al erkend.

De grootste wens van DSS Handbal is dan ook een multifunctioneel beachveld op het eigen buitencomplex aan de Communicatieweg in Heemskerk. Dit biedt niet alleen eigen teams, maar ook andere verenigingen uit de omliggende omgeving de mogelijkheid zich te richten op de toekomst van het beachsporten. DSS hoopt dan ook van harte om volgend jaar een NK Kwalificatietoernooi en een breedtesporttoernooi te kunnen organiseren en teams uit heel Nederland te ontvangen.

Kennismaken met (Beach) handbal? Kom dan vrijblijvend meetrainen in het nieuwe seizoen bij DSS Handbal. Op de website www.dsshandbal.nl kunt u meer informatie vinden.


Vergroot Foto

Een mooie actie van DSS'er Doris Janjic tijdens het NK Beach Handball. (foto Astrid Neeft)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina