<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Laatste nummer Huis aan Huis bij Rodi Media
Na bijna negentig jaar wordt blad ge´ntegreerd in de Jutter/de Hofgeest
VELSEN - Vandaag leest u de allerlaatste editie van het weekblad Huis aan Huis bij Rodi Media. Na bijna negentig jaar wordt het blad ge´ntegreerd in weekblad de Jutter/de Hofgeest van Kennemerland Pers. Het eerste nummer verscheen in 1929 met in de titel: ‘Huis aan Huis, weekblad voor Santpoort-Dorp, Santpoort-Station, Rozenstein en Driehuis’. Veel jaargangen zijn bewaard en dat vormt een belangrijke bron van informatie over de historie van een groot deel van de gemeente Velsen. Huis aan Huis was het oudste weekblad in Velsen.

door Guus Hartendorf

Sinds 1929 is Huis aan Huis een maandblad voor abonnees. Waarschijnlijk heeft een predikant van ’t Mosterdzaadje, het kerkje aan de Kerkweg, het maandblad samen met A.A. (Bert) Cornegge op poten gezet. Kennelijk door tijd- en geldgebrek stopt de dominee met het uitgeven van Huis aan Huis, waarna Cornegge met drukker Eikelenboom het overneemt. Drukkerij Cornegge is sinds 1923 gevestigd in een soort schuur van plaatijzer op de Kerkweg, hoek Terrasweg. In de loop van de jaren twintig verhuist de drukkerij naar de overkant: Terrasweg 31.

Het eerste Huis aan Huis als gratis weekblad komt op vrijdag 18 mei 1934 uit, in een oplage van tweeduizend exemplaren. Het wordt huis aan huis verspreid in Dorp, Station, Rozenstein en Driehuis. Die editie is jaargang vier, nummer 1. Een advertentie kost per regel vijf cent.

Het eerste nummer vermeldt onder andere de opening van Speeltuin Spaarnberg aan de WŘstelaan. Er verschijnen nieuwe rubrieken als Radio – Electra, Tuinbouw-Praatje, Reizen en Trekken en Ons Foto-Praatje. De rubriek Tuinbouw-Praatje trekt veel belangstelling en in die crisistijd verbouwen of telen velen hun eigen groente en fruit. De dan bekende ondernemer Toon Tabernal is een van de samenstellers van de rubriek. Huis aan Huis plaatst allerlei lokale wetenswaardigheden, zoals de ‘Predikbeurten’ van de kerken. Het blad mag zich verheugen in een enorme populariteit!

Zie: Cornegge staakt Huis aan Huis op last van Duitsers

Zie ook: 'Flink wat stukkies kwijt in het sufferdje'


Vergroot Foto

Het eerste nummer van Huis aan Huis als weekblad van vrijdag 18 mei 1934, vierde jaargang nr 1. (Archief Huis aan Huis)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina