<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Weekmarkt Beverwijk genomineerd in top 3
Als ‘Beste Markt van Nederland 2018’
BEVERWIJK – De markt in de Breestraat is genomineerd voor de prijs ‘Beste Markt van Nederland 2018’. Afgelopen maand heeft de jury van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) alle markten bezocht die meestrijden naar de titel ‘Beste Markt van Nederland 2018.’ De Beverwijkse markt is geŽindigd bij de laatste drie kandidaten binnen de categorie grote markten.

In januari bezoekt de jury nogmaals de weekmarkt. Op dinsdag 13 maart maakt de CVAH de winnaar bekend. Dat gebeurt tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CVAH in Almelo. De prijsuitreiking ‘Beste Markt van Nederland 2018’ vindt op dezelfde dag plaats.

Beoordeling nieuwe opstelling

De jury beoordeelt de markt op een groot aantal criteria. Daarbij gaat het onder andere om de locatie van de markt, maar ook de samenstelling, de diversiteit in het aanbod, de promotie, de onderlinge samenwerking tussen de marktcommissie, handelaren en de gemeente, etc.

Al deze punten komen aan de orde in het juryrapport, waarin een uitgebreide onderbouwing staat. De CVAH geeft aan dat het rapport ook aanbevelingen zal bevatten om de markt verder te verbeteren of professionaliseren.

Na de voltooiing van de herinrichting van de Breestraat staat de markt in een nieuwe opstelling. De gemeente Beverwijk heeft de markt opgegeven voor de beoordeling door de CVAH om een objectief oordeel over de markt en de nieuwe opstelling te krijgen en daar waar nodig deze te kunnen optimaliseren. Het verkrijgen van de prijs ‘Beste Markt van Nederland 2018’ was niet het doel. De nominatie komt onverwacht.


Vergroot Foto

De weekmarkt in de Breestraat in Beverwijk scoort bij de jury van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel. (foto Facebook Weekmarkt Beverwijk)


Vergroot Foto

Het logo van de Weekmarkt Beverwijk. (foto Facebook Weekmarkt Beverwijk)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina