<< Naar Pagina 11 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Inspirerend nieuwjaarsconcert Langedijker Koor
Geweldige optredens van André Vrolijk en Dockside
ZUID-SCHARWOUDE – Ruimschoots voor aanvang van het nieuwjaarsconcert van het Langedijker Koor, afgelopen zondagmiddag in Theater de Binding, zaten de bezoekers al klaar voor wat ging komen. Op het laatste moment moesten hier en daar nog wat stoelen geregeld worden, maar klokslag half drie had iedereen een plekje gevonden.

Het Langedijker Koor, onder leiding van een enthousiaste dirigent Giancarlo Romita, speelde naar hartenlust de eerste nummers, waaronder twee nieuwe liedjes. Dirigent Giancarlo Romita is al tien jaar betrokken bij het Langedijker Koor en brengt ‘zijn’ koor elk jaar weer tot grotere hoogten. Werken met een koor van 115 leden dat zoveel enthousiasme uitstraalt, is uiteraard heel prettig voor een dirigent.

Koninklijke familie

Eén van de gasten die het concert een hoog aanzien gaf, was de bekende accordeonist André Vrolijk. Hij is een rasechte Amsterdammer en de vierde generatie in zijn familie die beroepsmatig accordeon speelt. Een van Vrolijks wapenfeiten: hij speelde 26 januari 2002 op het vrijgezellenfeest van prins Willem-Alexander en Maxima voor de Koninklijke familie. Tijdens het nieuwjaarsconcert begon Andre Vrolijk met het bekende lied ‘Amsterdam huilt’ en als verrassing kwam koorlid Anja Leek naar voren om het lied te zingen. En hoe. Een daverend applaus van het 400-koppig publiek viel hen ten deel. Het was jammer dat het optreden van André Vrolijk beperkt moest blijven tot voor de pauze omdat hij daarna nog een optreden had.

Dockside

Voor de pauze trad ook de groep Dockside uit Heemskerk op. De bezetting bestaat uit vier personen: Jos Molenaar (contrabas, gitaar en zang), Marc van der Meij (accordeon, piano en zang), Marleen Plooij (viool en zang) en Andre Uitgeest (gitaren, banjo, whistles en leadzang). Dockside speelt muziek vol weemoed en verlangen, passie en levenslust. Aan de basis daarvan ligt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guiness, maar er zijn ook invloeden van Schotse, Franse, Nederlandse en Jiddische muziek hoorbaar. Met contrabas, gitaren, accordeon, viool en meerstemmige vocalen trekt Dockside al vele jaren de aandacht in de IJmond en ver daarbuiten. Het optreden tijdens het nieuwjaarsconcert van het Langedijker Koor was spectaculair en vooral de laatste twee nummers, samen met het Langedijker Koor, was krachtig. Na de laatste klanken ontvingen Dockside en het Langedijker Koor een staande ovatie van de aanwezigen.


Vergroot Foto

Het Nieuwjaarsconcert van het Langedijker Nieuwsblad was inspirerend, ook door de medewerking van Andre Vrolijk en de groep Dockside. (Foto: aangeleverd)

<< Naar Pagina 11 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina