<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Van Geemen winnaar Waterlandse Ondernemer 2017
'Bovenaan zijn prioriteitenlijst staan mensen'
WATERLAND - Ook over 2017 is de Waterlandse Ondernemer van het Jaar gekozen. Na een voordracht- en stemronde en een bezoek van de jury is de Waterlandse Ondernemer van het jaar 2017 op de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Waterland op vrijdag 5 januari bekend gemaakt. In de onderlinge strijd tussen Wiebe Willig van Henri Willig Kaas, Cor en Gideon Roos van Leguit+Roos en Willem slot van Van Geemen, ging Willem Slot er met de winst vandoor.

Zoals gebruikelijk begon dit jaar al vroeg de voorbereiding voor de verkiezing van de ondernemer van 2017. Vanaf 20 november mocht iedereen in Waterland zijn of haar favoriete bedrijf voordagen. Uit de 35 voorgedragen bedrijven maakte een deskundige jury een selectie van drie kandidaten voor de titel van 2017. De keus van publiek en jury viel op Cor en Gideon Roos van Leguit+Roos, Willem Slot van Van Geemen en Wiebe Willig van Henri Willig kaas. Vier bedrijven kregen een bijzondere eervolle vermelding te weten: Bril+Lens, Eye City fotografie, Prettig Weekend en Wijnhuis Monnickendam/Wine Affairs. Vervolgens kon vanaf 10 december op een van de drie genomineerden worden gestemd, terwijl ook de jury een bezoek aan deze bedrijven bracht. Hierbij kwamen een aantal criteria aan de orde onder andere werkgelegenheid, innovatie, sociaal beleid en plaats van de onderneming in de gemeenschap. Ondertussen konden nog stemmen worden gewonnen op 17 december op de Midwintermarkt in Monnickendam waar de bedrijven zich enthousiast presenteerden met lokketjes als, snert,kaas en chocola. In het totaal werden er bijna 1600 stemmen uitgebracht een record met vorige jaren vergeleken!

Spannende ontknoping

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de ondernemersvereniging op 5 januari j.l. waren zo'n 80 belangstellenden naar Landwater Events aan het Galgeriet gekomen om de spannende ontknoping te volgen. Bas van Baarsen, voorzitter van de OVW, gaf in zijn openingswoord een korte terugblik op het afgelopen jaar en keek vooruit naar 2018. Een powerpoint presentatie vormde de inleiding tot een filmpje gemaakt door omroep PIM, waarin tot slot de winnaar bekend werd gemaakt. En de winnaar bleek Willem Slot van Van Geemen.

Van Geemen gaat ervoor

In het juryrapport concludeert de jury dat Willem Slot een ondernemer is die er in alle opzichten voor gaat. Voor de beste resultaten, voor de hoogste normeringen, voor langdurige klantrelaties en recentelijk voor de winst, door zijn fanatieke voorbereiding en acties tijdens de Midwintermarkt om stemmen te winnen. Maar bovenaan zijn prioriteitenlijst staan mensen. Of dat nu medewerkers zijn of mensen van verenigingen en stichtingen die een beroep op hem doen. En die persoonlijke manier van ondernemen, gebaseerd op het vertrouwen in de mensheid, maakt dat de jury Ún het publiek dit jaar kiezen voor de mens Willem Slot als ondernemer van het jaar 2017!

Jurylid Janine Klein ging daarna nog even in op het juryrapport dat elk bedrijf werd overhandigd, waarbij ze niet zonder humor verklaarde dat alle drie de bedrijven werden geleid door geboren en getogen Waterlanders! Bloemen en oorkondes maakten het geheel compleet. Onder het genot van nog een drankje kon tenslotte iedereen de winnaar feliciteren.

Meer foto's zijn te zien op www.rodi.nl/waterland.


Vergroot Foto

In de onderlinge strijd tussen Wiebe Willig van Henri Willig Kaas, Cor en Gideon Roos van Leguit+Roos en Willem slot van Van Geemen, ging Willem Slot er met de winst vandoor.( Foto: Ria Houweling Bouwman)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina