<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Ruim duizend sociale huurwoningen erbij
Gemeente blij met toezegging corporaties
Gezamenlijke inspanning

PURMEREND - Tot grote vreugde van de gemeente zorgen de woningbouwcorporaties Intermaris, Rochdale, WoonCompagnie en Woonzorg Nederland dat tot het jaar 2032 1100 sociale huurwoningen in de stad erbij komen.

Wethouder Hans Krieger toont zich enthousiast over het aanbod. "1100 Sociale huurwoningen erbij in Purmerend, daar kijken we allemaal naar uit. Deze woningen komen er stap voor stap. In 2025, over 8 jaar, staan de eerste 750 woningen er. In de eerste jaren wordt er gesloopt om ruimte te creŽren voor nieuwbouw. Vanaf 2020 tot en met 2025 neemt het aantal sociale huurwoningen toe, gemiddeld 125 woningen per jaar. Corporaties en gemeente zijn trots op dit gezamenlijk akkoord. We beseffen ook dat het nu begint. Samen maken wij deze ambitie waar,” aldus Krieger.

Gezamenlijke inspanning

Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, vult de wethouder aan: “Dit betekent een grote gezamenlijke inspanning van de gemeente en de woningcorporaties. Het gaat vooral om locaties, goede plannen en vlotte procedures. We gaan dat met elkaar doen.”

Uitleg uitwerking

In Purmerend moeten mensen steeds langer wachten voordat zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Dat willen de woningcorporaties en de gemeente een halt toeroepen. Tot 2025 komen er netto 750 woningen bij. Daarna volgen er nog 350 tot 2032. De totale bouwopgave is bijna 2.600 sociale huurwoningen. Er worden in deze periode ook sociale woningen verkocht en gesloopt. Zo krijgt Purmerend er in totaal netto 1.100 woningen bij. Deze 2.600 nieuwe huurwoningen worden milieuvriendelijk en energiezuinig gebouwd volgens de nieuwste normen. De nieuwe bewoners krijgen daardoor lagere woonlasten.

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina