<< Naar Pagina 3 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Grote belangstelling voor huur appartementen
Gedempte Singelgracht 27 gewilde locatie
Winkel

PURMEREND - De oplevering van het pand Gedempte Singelgracht 27, naast De Singel Meubelen, wordt naar verwachting medio mei verwacht. Op de begane grond komt een winkel, op de verdiepingen in totaal vijf appartementen waarvan de bovenste een grotere oppervlakte heeft. Ondanks dat de verhuur nog niet is gestart, is de belangstelling groot.

Auke de Wolf van ingenieursbureau EWP (Eric Westerneng en Partners), die het project uit naam van de opdrachtgevers en geldschieters begeleidt, spreekt van een bizar grote belangstelling. "Wonen in dit deel van de binnenstad is booming. Het is ongekend. En we zijn wel wat gewend, want bij eerdere projecten, aan de Emmakade en Gorslaan, was de belangstelling eigenlijk net zo groot of mogelijk nog groter. In het geval van de Emmakade waren er 2500 aanvragen voor 34 appartementen", vertelt De Wolf.

Winkel

Over de aanstaande huurder van de winkel op de begane grond hult hij zich nog in stilzwijgen. "Ook hiervoor is veel belangstelling, maar concreet is er nog niks bekend. Er zit een bestemming restaurant of detailhandel op. Het zou mooi zijn als er bijvoorbeeld een woonwinkel zou komen".

Voorheen De Wolf

Op Gedempte Singelgracht 27 was vele decennia lang De Wolf Woninginrichting gevestigd. Nadat eigenaar Cock de Wolf het pand jaren geleden van de hand deed, huurden enkele gelukszoekers het, maar telkens bleef dit beperkt tot enkele maanden. In opdracht van de ontwikkelaar is een projectteam met Bouwbedrijf Gebr. Winkelaar, Knook Totaaltechniek, EWP en Quadijck Real Estate geformeerd. Deze partijen hebben ervoor gezorgd dat de binnenstad van Purmerend opnieuw is verrijkt met een prachtig pand. En dat schuin tegenover een ander goudstukje, namelijk het Spijkerman-project.

De huurprijzen van de appartementen beginnen vanaf pakweg € 850,- kale huur. Wat het grootste appartement aan huur gaat doen, is vooralsnog onbekend.

<< Naar Pagina 3 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina