<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
Vuurwerkschade Hollands Kroon
ANNA PAULOWNA - Vuurwerk zorgt ieder jaar voor schade aan gemeentelijke eigendommen. Zo ook afgelopen jaarwisseling. De meeste schade in gemeente Hollands Kroon is gemaakt aan vuilnisbakken en verkeersborden, maar ook aan sleutelkastjes van openbare gebouwen, straatkolken en ramen. De schade bedraagt nu al € 8500,-. Dit bedrag is inclusief de uren die de buitendienst maakt om de vernielde spullen op te ruimen en te vervangen. Dit is ongeveer 72 uur.

De totale schade is waarschijnlijk twee keer zoveel. Ieder jaar komen er namelijk nog diverse meldingen over kapotte en verzakte straatkolken binnen later in het jaar. Door vuurwerk is de put dan kapot of gescheurd, waardoor er zand in spoelt. Als het een paar keer flink heeft geregend, ontstaat er een soort ‘sinkhole’ om de put heen. Om die reden wordt pas later duidelijk wat de totaalschade van de jaarwisseling is geweest.

Vorig jaar was de kostenpost begin januari ruim € 7475,- en het jaar ervoor € 9000,-. Kijk voor meer informatie op www.voordeeenvoordeander.nl

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina