<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Arikel > Print Pagina
'We waren het er unaniem over eens'
Nijdra Group Beemster ondernemer van het jaar 2017
REGIO - Het familiebedrijf van de familie Nije (Nijdra Group) is maandag 8 januari uitgeroepen tot Beemster Ondernemer van het jaar 2017. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Algemene Ondernemersvereniging Beemster Ondernemer. De ondernemer van het jaar in 2016, Dick Bakker, hield een speech voordat burgemeester Beemster Joyce van Beek de prijs uitreikte.

De commissie bestond uit Beemster Ondernemer-voorzitster Martha Oortman Gerlings, wethouder Dick Butter, Jan Vlug (voormalig directeur van het gelijknamige transportbedrijf), Marinka van bloemenwinkel Seasons en Dick Bakker. Eind november zijn zij bij elkaar geweest en hebben ze gesproken over nieuwe ondernemers die in aanmerking kwamen voor de aanmoedigingsprijs. "Uiteindelijk heeft Thirza Lourens die zojuist ontvangen en ik wil je daar nog van harte mee feliciteren", zegt Butter in zijn speech (bron: beemster-ondernemer.nl). Lourens kreeg uit handen van burgemeester Joyce van Beek de Aanmoedigingsprijs. Ze heeft het afgelopen jaar (deels) een carrièremove gemaakt door te starten als kinder- en generatiecoach.

"Daarna zijn we de ledenlijst van de Beemster Ondernemer gaan doorspitten op zoek naar de onderneming waarvan wij vinden dat die in aanmerking komt voor de titel Ondernemer van het jaar", pakt Bakker de draad weer op in zijn speech. "Dan komen er vier of vijf ondernemingen bovendrijven. Uiteindelijk kijken we dan naar wat de ondernemer met zijn bedrijf doet qua ontwikkeling, wat betekent de ondernemer voor de samenleving en is de onderneming duurzaam aan het ondernemen? Nadat we de overgebleven vier of vijf bedrijven tegen deze meetlat hadden gelegd, kwam er één onderneming naar voren waar we het unaniem over eens waren dat die het moest worden."

Nijdra Group

Dat werd de Nijdra groep, toeleverancier van fijnmechanische onderdelen en mechatronische modules bestemd voor de hightech industrie. Ze zijn een familiebedrijf waarbij inmiddels de derde generatie de directie vormt. Zij zijn net na de oorlog in 1947 gestart in Amsterdam. Na een tussenstop in Westzaan is het bedrijf zo'n dertig jaar geleden in Middenbeemster neergestreken, waar zij inmiddels op twee locaties actief zijn en daarnaast een nevenvestiging hebben in Heerhugowaard. Er werken ruim honderd mensen in de drie vestigingen. "Ik ben op de site gaan rondneuzen en heb daar met stijgende verbazing gezien wat het bedrijf allemaal kan maken en met welke geavanceerde apparatuur men werkt. Héél indrukwekkend", vindt Bakker.

Transporteur Jan Vlug ontving De Vijzel. Deze prijs wordt toegekend aan een Beemsterling die zijn bedrijf, idee of product volgens de commissie tot ongekende hoogte heeft weten op te stuwen en voor de Beemster-gemeenschap van ongekend grote betekenis is of is geweest.


Vergroot Foto

V.l.n.r. Saskia Nije, Johan Nije, Martha Oortman Gerlings, Thirza Lourens, Joyce van Beek en Jan Vlug. (Foto: Rolf Rijken)

<< Naar Pagina 1 < Vorig Artikel Volgend Artikel > Print Pagina